keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Vadelma-mascarponepiirakka

Vieraita kun ramppaa meillä alati, niin pitäähän sitä heille olla leipomuksia vaikkei itse niitä pysty edes maistamaan. Viimeisin vedettiin kahvilla lähes viimeiseen pisaraan viiden aikuisen ja kahden lapsen toimesta isojen kehujen kera. Kait se hyvää oli, pitää vaan luottaa heidän sanaansa :)

Vadelma-Mascarponepiirakka 

Pohja:

150 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte: 

1 prk mascarponea
1 prk maitorahkaa
2 munaa 
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(2 tl vaniljakreemijauhetta)
Vattuja (laitoin 4 dl)

Valmista pohja: vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja lopuksi jauhot. Painele vuoan pohjalle ja reunoille n. 3/4 taikinasta ja jätä loppu piirakan päälle.
Valmista täyte: vaahdota munat ja sokeri. Lisää loput aineet. Kaada pohjan päälle. 
Ripottele vatut täytteen päälle. Litistele pohjataikinasta paloja ja heittele piirakan päälle. Paista 200 asteessa sopiva aika, taisi mennä aika lähelle 25 min.

Ennen:


Jälkeen:



2 kommenttia:

  1. Ihan pakko kokeilla! PS. Meille kuuluu vain hyvää tällä hetkellä. Pikku Tn oksentelua on pysynyt poissa :D Käymme perhekahviloissa, vauvatanssissa ja pian alkaa vauvauinti. Nautin nyt täysin vanhempainvapaasta ja haaveilen seuraavan lapsen tulosta. Alkaisi nyt vain kierto, että saisi ryhtyä yrittämään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihana kuulla, että teillä on helpottanut <3 Aika samoissa fiiliksissä täälläkin kaiken suhteen :) Pitäisi kirjoitella useammin kaikesta, mutta jostain syystä ei vaan ehdi/muista/viitsi, tai jotain...

      Minäkin ilmoitin meidän perheen perheuintiin, eli esikoinen pääsee mukaan! Saatiin viimeinen paikka, vaikka olin tosi myöhään liikenteessä ilmottautumisen kanssa :D Mullakaan ei ole vielä kierto käynnistynyt, mutta eihän tässä mikään kiire voi ollakaan kun on tuo sektiorasite takana. Ja kyllähän se "vauvakuume" täälläkin on ihan pikkuisen alkanut kutitella :) Olispa aika ihana odottaa taas yhtäaikaa, mutta meillä hoidotkin menee jo ensivuodelle :)

      Poista