torstai 24. heinäkuuta 2014

Oman maan kasvispihvit

Pari päivää sitten huomasin ilokseni, että kasvimaan vihannekset alkavat olla sadonkorjuukelpoisia! Hetken aikaa pyörittelin ajatuksia vihannespadan, risoton yms. ympärillä, mutta onneksi lopulta keksin kasvispihvit. Näitä ei olekaan tullut tehtyä ihan heti, ja olin ihan unohtanut miten hyviä nämä voivatkaan olla (ja ennenkaikkea tehokkaita kuitulisiä, mitä nyt taidan tarvita :P )

Kasvispihvit 

3 perunaa 
3 punajuurta 
3 porkkanaa 
2 sipulia varsineen 
2 munaa
0,5-1 dl korppujauhoja
mausteita maun mukaan
(Esim. yrttejä, suolaa, pippuria, chiliä)
ripaus vehnäjauhoja

1. Yhdistä munat, mausteet ja korppujauhot
2. Raasta vihannekset, pilko sipuli 
3. Sekoita ainekset sekaisin ja ripauta päälle vehnäjauhoja kunnes seos näyttää "kiinteämmälle" (ei paljoa)
4. Paista öljyssä lettupannulla keskilämmöllä ohuita plättyjä (painele haarukalla tasaiseksi)
5. Tarjoa esim. kermaviilidipin ja salaatin kera. 

Nämä piffit sopii myös hampurilaisten täytteeksi, nam!


2 kommenttia:

  1. Nams,täytyypä kokeilla! :) Mutta ihan kaupan juureksista kun pihassa ei kasva mtn syötäväksi kelpaavaa :D

    VastaaPoista